פתרונות מגוונים לטובת בידוד רעשים באירועים
מתכננים את אירוע השנה? מוזיקה קצבית המרקידה את כל האורחים, או לחילופין מסיבת קריוקי מרגשת?
כאשר אתם מארגנים אירוע קטן בתוך מקום לאירועים קטנים, תוכלו להיות סמוכים ובטוחים שהרעש לא יפריע לשכנים, אך מה אם האירוע מתקיים בשטח פתוח? גם לכך יש פתרונות. אך מהם הסודות שהופכים את אולמות האירועים למבודדים, ואילו פתרונות תוכלו למצוא לאירועים בשטח?
מה זה רעש?
האוזן האנושית יכולה לקלוט רעשים בתדרים שונים, החל מלחישה ועד למוזיקה בעוצמה גבוהה. אולם, מוזיקה רועשת מדי עשויה להפוך שמחה לנזק ארוך טווח. אולמות אירועים הממוקמים במרכזי הערים כפופים בשל כך להגבלות מחמירות הקשורות לגובה העוצמה המרבית המותרת. באולם שמחות או גן אירועים מותר להשמיע מוזיקה המוגבלת ל-85 דציבלים. מכיוון שרב האנשים לא יוכלו לזהות את עצמת הרעש רק משמיעתו בלבד, מחויבים אולמות אלה להתקין מד רעש הבוחן את עצמת הרעש על מנת לקבל תעודת רישוי לעסק. אך, מה עם הרעש מגיע לבניינים סמוכים?
פתרונות בידוד לאולמות אירועים
אולמות אירועים המעוניינים לאפשר לאורחים ליהנות ממסיבה תוססת באמצעות מערכות שמע מתקדמות, משתמשות בטכניקות בידוד על מנת לשלוט בעוצמת המוזיקה מחוץ לאולם. טכניקות שונות אלה משלבות קירות אקוסטיים, לוחות חיפוי לתקרה ואף לרצפה. כך מנתקים בצורה כמעט הרמטית את המקום מבחינה אקוסטית. עם זאת, גם באזורי הישיבה של האורחים בתוך האולם יש לדאוג לרמה סבירה של סאונד ולכן, מדי רעש מתוחכמים מנתקים את מערכות ההגברה באם הרעש עולה על 85 דציבלים.
בידוד אקוסטי של העידן החדש
אם בעבר בידוד אקוסטי הסתמך בעיקר על שכבות עבות של חומרי בידוד, היום ניתן לעצב את האולם בעיצוב מודרני בשילוב חומרי בידוד קלילים יותר, המסוגלים לבלום את מרבית הרעשים מתוך האולם. בעוד בבתים פרטיים נהוג להשתמש בעיקר בחומרים כמו פיברגלאס לבידוד, באולמות אירועים נהוג להשתמש בשילוב של מספר בולמי רעשים הסופגים את גלי הקול ומותקנים על הקירות ועל התקרה והרצפה.
שימוש בחומרי איטום לצליליים הפרושים לרוחב הקירות והתקרות – 360 מעלה סביב מערכת הסאונד, ימנעו את מרבית הרעשים. אך לבידוד זה ניתן להוסיף עוד מוצר מיוחד – תקרות אקוסטיות. תקרות אלה מבטיחות כי הרעש לא יחדור דרך התקרה אל הבניינים שבחוץ, והצלילים המשמחים באולם יהפכו את חייהם של השכנים לסיוט יומיומי.
מחיצות רעש ניידות– בידוד רעש לאירועים מחוץ לאולם
נסכם בסיטואציה נוספת בה נדרש בידוד אקוסטי. מה עושים כאשר מארגנים אירוע במתחם שלא נועד מראש להיות אולם אירועים? כיום, ניתן למצוא גם מחיצות רעש ניידות, המספקות איטום קול מרבי, אם כי פחות יעיל מהסביבה האקוסטית של אולמות האירועים. מדובר על לוחות הכוללים חומרים בולעי גלי קול, ושכבות שונות של בידוד ימנעו מעבר של חלק מהצלילים לסביבה החיצונית. פתרון זה יעיל כאשר אין צורך לאטום את המתחם לאורך זמן. חשוב לזכור כי על מנת להשיג בידוד מושלם יש לדאוג לאטום גם את התקרה והרצפה.