בידוד רעש במבנים
בבניה היום ישנה מודעות רבה יותר לנושאים שבעבר היתה פחות מודעות אליהם כמו בניה ירוקה ובת קיימא או בניה שתספק לדיירי המבנה שקט. בידוד רעש במבנים הוא אינו מותרות.
היום ידוע עד כמה השפעתו של שקט היא משמעותית במקומות עבודה ומפעלים, במבני ציבור וגם בבתים פרטיים.
יותר ויותר מבנים נבנים היום כך שהם מכילים בתוכם כבר בידוד רעש המשמש פעמים רבות גם כבידוד תרמי ותורם לחיסכון רב באנרגיה. מהם אותם חומרים המשמשים לבידוד והיכן הם נדרשים במיוחד?
מפעלי ייצור ומבני ציבור
במפעלי ייצור ישנן מכונות העובדות ללא הרף ומייצרות מלבד התוצרים גם הרבה מאוד רעש. הרעש נשמע לא רק באולם הייצור אלא גם בחדרים הסמוכים ומחוץ למבנה.
כאן נעשה מעל ומעבר בכדי לחסום את הרעש באמצעות כמות גדולה של חומרים מבודדי רעש אשר מוכנסים בתוך הקירות, מתחת לרצפה או התקרה.
גם מבני ציבור אשר נדרש לשמור בהם על שקט כמו אוניברסיטאות, ספריות, בתי ספר ועוד נעשות פעולות המיועדות ליצור בידוד רעש ולאפשר לסטודנטים או לתלמידים ריכוז רב יותר. במבני ציבור ישנן אפשרויות שונות כמו בניית תקרות אקוסטיות הבנויות ממגוון חומרים: פיברגלאס, עץ דחוס, גבס ועוד. גם כאן בין שכבות הקיר יוכנסו חומרי בידוד.
בתים פרטיים
היום, כאמור, ישנה מודעות רבה יותר ליצור בידוד רעש כבר בזמן הבניה. בקירות החיצוניים מוכנסות יריעות אקו גומי בין שכבות הקיר.
בקירות פנימיים מוכנסים לוחות של צמר סלעים או צמר זכוכית. לצמר זכוכית ישנו יתרון שהוא קל יותר וגם עמיד במים כך שאם זהו אזור בבית שעשוי לספוג לחות כדאי להשתמש בצמר זכוכית.
הוא מגיע הן כלוחות והן כגלילים. כאשר מדובר על מבנה קיים, נעשה בדרך כלל ציפוי של קירות המבנה בלוחות פוליאוריתן או פיירפלקס המגיע בצורת אריחים. כך ניתן לשפר באופן משמעותי את הבידוד האקוסטי בחדר מסוים או בבית כולו.
כך, גם אם החלטתם לפתוח בקריירה מוזיקלית ולהפוך את אחד החדרים בבית לאולפן הקלטות, עדיין ישנה תקווה ליתר בני הבית או לשכנים לקבל שקט. מדובר על פעולה לא מסובכת מדי של הדבקת לוחות הפוליאוריתן המוקצף על קירות החדר.
מהם המבנים בהם ישנה חובה לבידוד רעש?
בידוד רעש במבנים הוא חובה על פי חוק בסוגי המבנים הבאים: בתעשייה – חדרי מכונות ומפעלים. מבני ציבור- מקומות ציבוריים רועשים כמו מטווחים, אולפני הקלטות, חדרי כושר, אולמות אירועים, בתי קולנוע, מועדוני לילה ומקומות בילוי נוספים.